Sportgates

SportGates komanda rekomenduoja: sveikuoliškas Kalėdų stalas

Ei, sporto entuziaste, ar jauti kaip greitai atrieda didžiausios metų šventės?! Neabejojame, kad kiekvieno iš Jūsų šventinis stalas bus nukrautas gardžiausiais patiekalais, o savo šventas Kalėdas vadinsi savo “čytu”.  Jei šiemet nori išvengti prikimšto pilvo ir nesveiko maisto, SportGates komanda tau rekomenduoja pasigaminti keletą sveikuoliškų šventinių patiekalų, kuriuos paragavus nejausi šventinės sąžinės graužaties!

Keptos Briuselio kopūstų ir pekano riešutų salotos
Turbūt lengvesnio ir skanesnio keptų salotų recepto nerasi niekur! Tau reikės: 3 puodelių Briuselio kopūstų, pusės sviestinio moliūgo, 2 puodeliai pekano riešutų, 1 puodelio džiovintų spanguolių. Pagardams: 5 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus, 6 šaukštai klevų sirupo, pusė šaukštelio malto cinamono.

Gaminimo eiga:
Įkaitink orkaitę, į kepimo skardą tiesk folijos lapą ir švelniai sutepk jį šlakeliu alyvuogių aliejumi. Nupjauk Briuselio kopūstų apačias, nuskink gelsvus lapus, perpjausk kopūstus per pusę. Dubenyje sumaišyk Briuselio kopūstų puseles, porą šauktų alyvuogių aliejaus, žiupsnį druskos. Kepk orkaitėje apie 25 minutes, kol puselės dailiai apskrus.

Nulupk moliūgą ir jį išskobk. Spjaustyk galabėliais ir sumaišyk juos su cinamonu, 1 šaukštu alyvuogių aliejaus ir šaukštu klevų sirupo. Kepk orkaitėje kol moliūgas suminkštės, kas keletą minučių pavartyk gabalėlius. Pakepink pekano riešutus, ir viską kartu su spanguolėmis sumaištyk dubenyje. Salotų padažui naudok likusį klevų sirupą ir šlaką alyvuogių aliejaus.

Kepta vištiena su spanguolėmis
Skaniai Kalėdinei vakarienei pasilepink, ko gero, skaniausia vištiena su spanguolėmis ir balzamiko actu! Tau prireiks: 4 vištienos krūtinėlių, šviežių krapų, itališkų žolelių pagardinimui, pusės puodelio šviežių ar šaldytų spanguolių. Marinatui: pusė puodelio spanguolių, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 2 šaukšteliai kokosų aliejaus, 2 šaukšteliai klevų sirupo, ketvirtadalis puodelio balzamiko acto ir ketvirtadalis šaukštelio jūros druskos, tiek pat pipirų ir 2 skiltelių česnako.

Gaminimo eiga:
Nuplauk vištieną ir padėk ją į kepimo indą. Iš visų susmulkintų marinato ingredientų paruošk marinatą – visus ingredientus plaktuve plak iki tol, kol marinatas bus panašus į glotnučio konsistenciją. Apliek juo vištieną. Padėk indą į šaldytuvą ir leisk vištienai marinuotis nuo valandos iki paros. Ištraukus, kepk orkaitėje apie 25 minutes odelėmis žemyn. Pakepus, apšlakstyk vištienos odeles klevų sirupu ir balzamiko actu. Dėk žiupsnį žolelių. Kepk dar šiek tiek, kol vištiena bus minkšta. Viskas!

Nekeptos sniego gniūžtės desertui
Paragauk ir pavaišink artimuosius baltutėlėmis veganiškomis sniego gniūžtėmis! Tau reikės: trečdalio puodelio rudų ryžių sirupo (arba klevų/agavų sirupo), 1 puodelis migdolų miltų, trečdalio puodelio becukrių šokolado gabaliukų, 2 šaukštelių kokosų sirupo, 3 puodeliai tarkuoto kokoso, 4 šaukšteliai kokoso vandens.


Gaminimo eiga:
Visus ingredientus sudėk į plaktuvą/trintuvą ir gerai sumaišyk. Stebėk, kad nepasidarytų per skysta. Visa masė turi būti tokia, kad galėtum lengvai su ja žaisti rankose ir kad rutuliukas laikytų savo formą. Jei masė tinkama – griebk masę į rankas ir suk tarp delnų, kol gausis apvalios sniego gniūžtės. Paniruok jas kokoso drožlėse ir šaldyk kelias valandas. Jei nori, gali apšlakstyti juos šokoladu ar kita glazūra. Laikyk šaldytuve ne daugiau nei 5-7 dienas. Vuolia!



REGISTRUOTAS KLIENTAS

pamiršai slaptažodį?

Slaptažodžio sugrąžinimas

NAUJAS KLIENTAS

Registruokis ir sportuok nevaržomai!

REGISTRACIJA
  • Vyras
    • Vyras
    • Moteris
  • Vyras
    • Vyras
    • Moteris