Receptas: šveicariškas burokėlių lapų omletas
Šis dieviškas receptas suteiks tau progą ne tik pirštelius apsilaižyti, bet ir skaniai bei sveikai papusryčiauti. Vos keletas lengvų žingsnių ir kasdieniai, kiekvieno namuose randami ingridientai pavers patiekalą ypatingu. Originalaus recepto galite ieškoti čia.
2 porcijos
Ingridientai:
Žiupsnelis druskos
Šviežiai malti juodieji pipirai
1 sauja burokėlių lapų (apie 6 lapus)
5 kiaušiniai
4 česnako skiltelės
3 – 4 šaukšteliai ypač tyro alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?
Į puodą su vandeniu ir žiupsneliu druskos įdedame burokėlių lapus. Juos apverdame 2 – 3 minutes. Tada išimame, nusausiname ir atvėsiname. Į indą įmušame kiaušinius.
Sudėkite sausus, supjaustytus burokėlių lapus, įberkite druską ir pipirus pagal skonį. Viską gerai išplakite.
Nepridegančioje keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakaitinkite česnako skilteles kol jos paruduos, tada išimkite ir per visą keptuvę paskirstykite omleto masę.
Sumažinkite temperatūrą ir uždenkite 2 -3 minutėms. Česnaką galite išmesti.
Medine mentele atskirkite kraštus nuo keptuvės ir apverskite visą omletą staigiu judesiu. Vėl uždenkite keptuvę porai minučių.
Omletas bus iškepęs kai lengvai paruduos.
Skanaus!