5 sveikos vakarienės receptai tavo vasarai
Šviežios, vitaminų ir maistingų medžiagų kupinos daržovės ir vaisiai yra kiekvieno sportininko džiaugsmas. Jų jau galima rasti turguose ir parduotuvėse. Ką tik iš daržo nuskinti agurkai, pomidorai ir kiti skanėstai turėtų tapti neatskiriama tavo mitybos dalimi šią vasarą. Sudarėme tau 5-ių sveikuoliškų receptų sąrašą tavo gaivioms vasaros vakarienėms, kurios be daržovių neapsieis. Skanaus!
Salotos su keptomis krevetėmis (353 kcal)
Lengvas graikiškas patiekalas jūros gėrybių mėgėjams
Tau reikės:
Salotoms: keleto didžiųjų krevečių;
šviežio agurko ir keleto vyšninių pomidoriukų;
raudonojo svogūno,
romaninių salotų,
pilnagrūdės duonos,
alyvuogių aliejaus.
Marinuok krevetes su citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, raudonėliu ir krapais. Pakepk krevetes – jei turi galimybę kepti griliuje – idealu! Išklok kiek gilesnę lėkštę pilnagrūdės duonos sluoksniu, klok romanines salotas, sudėk per pusę perpjautus pomidoriukus, plonai supjaustyk agurką, pagardink salotas raudonuoju svogūnu. Iškepusiomis krevetėmis papuošk salotas.
Salotas pagardink tarkuotu česnaku. Salotas valgyk su graikiško jogurto šaukštu arba alyvuogių aliejumi.
Kiaulienos laiveliai (294 kcal)
Liesa vakarienė kiaulienos išsiilgusiems
Tau reikės:
smulkintos kiaulienos,
pekino arba romaninių salotų lapų,
šparaginių pupelių,
raudonosios paprikos.
Riešutų aliejuje pakepk kiaulieną. Kubeliais supjaustyk pupeles ir papriką, kepk kartu su kiauliena. Pagardink keptuvės turinį česnaku, imbieru, baziliku, petražolėmis, svogūnų laiškais ir aitriosios paprikos sėklomis arba milteliais. Nulupk salotų lapus ir prikrauk į juos kiaulienos ir daržovių troškinuko. Skanaus!
„Tacos“ su aitria vištiena (225 kcal)
Meksikietiškos virtuvės gerbėjams
Tau reikės:
vištienos krūtinėlės,vyšninių pomidoriukų,
įvairių salotų lapų,
čili pipiro,
raudonojo svogūno,
kukurūzinių tortilijų lakštų,
salsos padažo,
kalendros.
Paruošk vištieną: marinuok ją druskos, pipirų, čili pipiro, kalendros, svogūno ir salotų lapų marinate bent valandą. Pakepk vištienos gabalėlius alyvuogių aliejuje, po truputėlį įpilk trečdalį stiklinės tamsaus alaus. Įdėk pomidorus, supilk salsos padažą. Pamaišyk, įpilk dar šiek tiek tamsaus alaus. Kepk kol vištiena suminkštės. Baigus kepti nusunk skystį, o keptuvės turinį krauk į tortilijas ir mėgaukis!
„Portobello“ grybų ir tofu derinys (316 kcal)
Idealus patiekalas vegetarų džiaugsmui
Tau reikės:
„Portobello“ grybų,
kieto tofu,
čili pipiro,
kiaušinių baltymų,
agurko.
Pirmiausia, popieriniu rankšluosčiu nusausink tofu, supjaustyk juostelėmis. Atskirame dubenelyje sumaišyk ryžių actą, šaukštą žuvų padažo ir riešutų aliejų, įdėk tofu. Supilk tofu ant kepimo popieriaus ir pakepk orkaitėje kol apskrus. Pasiruošk grybus – sumaišyk juos su čili pipiru. Ištrauk iš orkaitės tofu ir šalia išdėstyk grybus. Kepk orkaitėje kol apskrus grybai ir dar šiek tiek paruduos tofu. Suplak kiaušinių baltymus, kepk keptuvėje nuolat maišant šaukštu. Kai kiaušiniai bus šiek iškepę, įdėk kartu grybus ir tofu, pagardink petražolėmis ir kalendra. Mėgaukis kol karšta!
Glotnutis vakarienei
Atgaivinantis gėrimas, kuris atstos vakarienę ir padės atsikratyti nereikalingo svorio.
Žaliasis kokteilis, turintis detoksikuojančių savybių atstos tau vakarienę bent kartą į savaitę.
Tau reikės:
morkos,
Avokado,
petražolių,
saliero,
agurko,
obuolio,
sėmenų.
Nulupk avokadą, supjaustyk nuluptą morką, pasmulkink agurką, išimk iš obuolio sėklas ir perpjauk į 4 dalis, įdėk saliero stiebą, supilk sėmenis, o pabaigai – įdėk šviežių kvapnių petražolių. Suplak iki geriamos konsistencijos ir atsigaivink, ko gero, maistingiausiu daržovių kokteiliu!
Nepamiršk, kad sveikai maitintis neužtenka – atidžiai stebėk maisto kiekį, kurį suvalgai ir nepadaugink aliejaus. Skanių vasaros vakarienių!