Sportgates

Receptas: avižų batonėliai su šokoladu ir bananais

Avižų batonėliai su šokoladu ir bananais yra lengvas užkandis, kuomet norisi ko nors saldaus ir sveiko. Jie tinka ne tik kaip užkandis. Drąsiai gali juos valgyti pusryčiams prie arbatos arba maistingų trintųjų kokteilių, kuriems pagardinti idėjų rasi mūsų ankstesniame blog’o įraše paspaudęs čia. 

Jei skaniųjų avižų batonėliu liks, sandariai uždaryk juos į hermetinį indą ir dėl į šaldytuvą. Jie bus tinkami vartojimui dar keletą dienų. 

Tau reikės:

  • 4 stiklinės neskaldytų avižų dribsnių
  • ¼ stiklinės neskaldytų kviečių miltų
  • 1 a.š. cinamono
  • ½ a.š. druskos
  • ¼ stiklinės kokosų aliejaus
  • ¼ stiklinės medaus
  • ¾ stiklinės trinto banano
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 didelis kiaušinis
  • ½ stiklinės smulkiai laužyto šokolado gabaliukų

Gaminimo eiga

  1. Įkaitink orkaitę iki 220 laipsnių. Nedidelio skermens kepimo formos dugną ir kraštus lengvai patepk aliejumi.
  2. Talpiame dubenyje sumaišyk avižų dribsnius, kviečių miltus, cinamoną ir druską.
  3. Kokosų aliejų pašildyk mikrobangų krosnelėje, kad suskystėtų. Kartu sumaišyk medų, bananą ir vanilės ekstraktą. Įpilk gerai išplaktą kiaušinį.
  4. Supilk dubens skystį į avižų ir miltų dubenį. Gera išmaišyk ir supilk šokolado gabalėlius. Krėsk gautą masę į kepimo formą ir išlygink viršų. Šiek tiek patepk aliejumi, kad neliptų prie rankų ir jomis paspausk masę.
  5. Kepk orkaitėje 20-30 minučių įkaitintoje orkaitėje, iki kol spalva bus lengvai auksinė. Ištraukus iš orkaitės, leisk batonėliams atvėsti ir įdėk skardą į šaldytuvą valandai ar dviems. Tuomet gali pjaustyti ir patiekti.

granola-690430_1280



REGISTRUOTAS KLIENTAS

pamiršai slaptažodį?

Slaptažodžio sugrąžinimas

NAUJAS KLIENTAS

Registruokis ir sportuok nevaržomai!

REGISTRACIJA
  • Vyras
    • Vyras
    • Moteris
  • Vyras
    • Vyras
    • Moteris